Enrico Panzió** szállás Ždiar/Magas/Bélai-Tátra

A családias és barátságos légkörrel rendelkező Enrico Panzió a festői és varázslatos Zár (Ždiar) községben található, gyönyörű kilátással a Bélai-havasokra (Belianske Tatry). A Bélai-Tátra szépsége és varázsa már közvetlenül a panzió ablakából ejti rabul vendégeinket.

Összesen 22 férőhelyes szállást tudunk biztosítani két szinten, pótággyal kiegészíthető kétágyas szobákban és négyágyas apartmanunkban.

Az Enrico Panzió saját étteremmel rendelkezik, mely félpanzió formájában vehető igénybe.

Igényes ügyfeleink kibérelhetik a második szinten lévő 6 személyes apartmanunkat, mely kiváló gyermekes családok vagy több család részére. Azoknak ajánljuk, akik zavartalanul, a háziak elkerülésével, szeretnék élvezni az üdülést. Az apartman belső tere kellemes családias légkört sugároz, összesen 8 férőhellyel.

Éttermünkben nem csupán a régi gorál receptúra alapján készített szlovák specialitások várják Önt, hanem az európai konyha széleskörű választéka is. Hazai ételeinket hagyományos receptek alapján készítjük el.

Ingyenes parkolásra közvetlenül a panzió mellett van lehetőség. A panzió egész területe WI-FI-hálózattal fedett, amely vendégeink kérésére szabadon használható.

Egész évben bármikor ellátogathat hozzánk és hisszük, hogy szép emlékekkel távozik majd tőlünk. mi.

Üdülés miért éppen Ždiarban?

Szállás Zár falvában, a panzió ablakából kilátás nyílik a Bélai-havasok 14 km hosszú, mészkő alkotta hegygerincére, s annak legmagasabb csúcsára, a Holló-kőre (Havran, 2151,5 m), amely a hegyhát többi csúcsával együtt el van zárva a turisták elől.  

A Magas-Tátra számtalan turistautat kínál, a kevésbé tapasztaltak és az igényesebb turistarajongók számára egyaránt.

A Bélai-havasokban, 1290 m magasan fekszik a Gyopár-menedékház (Chata Plesnivec), amely az egyetlen lakható épület a Bélai-Tátrában. A menedékház mellett halad el a Barlangligetből (Tatranská Kotlina) vezető turistaút.

Számos turistaút egyikeként ajánljuk Önnek a Hét-forrás (Dolina Siedmych prameňov) és a Fehér-víz-völgyét (Dolina Bielej vody), amely a nyári időszakban a legszebb túrákat nyújtja Önnek a Bélai- és a Magas-Tátra határán.

A természeti szépségek mellett mágnesként vonzza a turistákat a máig megőrzött eredeti népi építészet, a népszokások, a gorál népviselet, a néptánc, de a népi képművesség is. A tipikus zári faházak három helyiségből álló családi házak, melyek ornamentumokkal és kék fugákkal vannak díszítve. A tető zsindellyel rakott, mely díszített csúcsokban végződik. Ha szerencséje van, láthatja a zári népviseletet is, melyet egy-egy különleges eseményen viselnek. Minden év augusztusában zajlanak a gorál ünnepségek, melyeken a környékbeli és lengyel gyermek folklór együttesek is bemutatkoznak.